کد اقتصادی چیست؟

دریافت کد اقتصادی و مدارک لازم جهت اخذ آن

 

کد اقتصادی، شماره‌ای ۱۲ رقمی است که برای اشخاص حقیقی و حقوقی که به تولید کالا یا ارائه خدمات می‌پردازند اختصاص داده می‌شود.

 

کد اقتصادی جهت شناسایی شخص، شرکت یا موسسه در واحد مالیاتی استفاده می‌شود و تمامی شرکت‌های ثبت شده،  ملزم به اخذ کد اقتصادی هستند.

 

هر شرکت یا موسسه بعد از اینکه به ثبت رسید و آگهی تاسیس آن در روزنامه رسمی منتشر گردید، باید حداکثر ظرف ۲ ماه در اداره مالیات حوزه‌ای که به آدرس شرکت یا موسسه مرتبط است، تشکیل پرونده داده و نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام نماید.

 

مدارک لازم جهت دریافت کد اقتصادی شرکت ها

 

۱- تصویر برابر اصل شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکاء و سهامداران شرکت

۲- گواهی امضاء دارندگان حق امضاء مجاز شرکت خطاب به اداره مالیات

۳- یک نسخه تکمیل شده از دفترچه تقاضای اخذ کد اقتصادی مودیان حقوقی

۴- تصویر برابر اصل اجاره نامه کد رهگیری دار و هولوگرام دار محل شرکت (در اجاره نامه مذکور، مستاجر باید شرکت باشد)

۵- تصویر برابر اصل کلیه مدارک ثبتی شرکت اعم از اساسنامه، شرکتنامه، تقاضانامه، صورتجلسه مجمع عمومی موسسین شرکت، صورتجلسه هیات مدیره شرکت، روزنامه رسمی ثبت شرکت و روزنامه رسمی ثبت تغییرات شرکت

 

چرا اخذ کد اقتصادی بسیار مهم و ضروری است؟

 

۱) شرکت شما هنگامی که تصمیم به انعقاد قراردادهای پر منفعت با شرکت‌ها و سازمان‌های کوچک و بزرگ دارد، از سوی این شرکت‌ها و سازمان‌ها حتماً با درخواست ارائه کد اقتصادی مواجه می‌شود.

 

چنانچه نخواهید یا نتوانید این کد را ارائه دهید، بدون تردید از انعقاد یک قرارداد جذاب و پر منفعت محروم می‌شوید و طبیعتاً با توجه به بازار پر رقابت امروزه، رقبای شما به راحتی جای شما را می گیرند و این فرصت سوزی‌ها گاهاً جبران ناپذیر است.

 

۲) فلسفه وجودی اکثر غریب به اتفاق شرکت‌ها، حضور فعال و رقابت در کسب و کارهای مختلف است و یکی از مهمترین میدان‌های رقابت، حضور در مناقصات و مزایده‌ها است.

 

برای حضور موفق در بسیاری از پر سودترین مناقصات و مزایده‌ها، داشتن گرید و رتبه بندی شرکت است.

 

یعنی شرکت شما از سوی دستگاه مناقصه گذار یا برگزار کننده مزایده تنها در صورتی مجاز به حضور و ارائه رزومه و پاکت پیشنهادی قیمت است که دارای گرید باشد.

 

قبل از آن برای اینکه بتوانید برای رتبه بندی و اخذ گرید شرکت خود اقدام نمایید، لازم است که برای شرکت خود حتما کد اقتصادی دریافت کرده باشید.

 

۳) در بسیاری از موارد تجار و شرکت‌ها برای انجام امور حرفه‌ای و همچنین برای کسب درآمد و سود نیاز به واردات و صادرات دارند و به همین دلیل نیازمند کارت بازرگانی هستند.

 

برای اینکه تجار و شرکت‌ها بتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند، لازم است که اقدام به اخذ کد اقتصادی نموده باشند.

 

۴) شاید بتوان گفت مهمترین دلیل اخذ کد اقتصادی دوری از مشکلات، جرایم و گرفتاری‌های مالیاتی است!

 

زیرا همانطور که میدانید طبق قوانین، هر شخص تاجری و نیز هر شرکت، موسسه و سازمانی که به نحوی در کشورمان به فعالیت می‌پردازد، مکلف است وظایف و تکالیف مالیاتی خود را طبق قانون و در موعد مقرر انجام دهد تا علاوه بر اینکه دچار مشکلات مالیاتی نشود، بتواند از برخی معافیت‌های قانونی مالیاتی نیز بهره‌مند گردد.

 

یکی از مهمترین این وظایف و تکالیف مالیاتی، تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی طبق مقررات قانونی در موعد مقرر است.

 

در حال حاضر برای ارسال اظهارنامه مالیاتی هر سال، حداکثر فرصتی که برای اشخاص حقیقی در نظر گرفته شده است پایان خردادماه سال بعدی و حداکثر فرصتی که برای اشخاص حقوقی در نظر گرفته شده است پایان تیر ماه سال بعدی است.

 

برای ارسال اظهارنامه مالیاتی یکی از ضروری‌ترین و مهمترین اطلاعاتی که در سامانه اداره مالیات و در فرم‌های مربوطه باید وارد نمایید تا بتوانید با موفقیت اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنید ارائه کد اقتصادی است.

 

اگر این کد را نداشته باشید نمی‌توانید اظهارنامه را ارسال کنید و در نتیجه ضمن اینکه از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند نمی‌شوید، به احتمال بسیار زیاد مالیات شما بصورت علی الراس محاسبه می‌شود که ممکن است بسیار بیشتر از مقدار واقعی مالیاتی باشد که در اصل باید می‌پرداختید.

 

اخذ کد اقتصادی برای چه کسانی ضروری است؟

 

کلیه اشخاص حقوقی که به توزیع هر نوع کالا و ارائه کارها و امور خدماتی، تولیدی، مونتاژ و واردات و صادرات اشتغال دارند و همچنین کلیه اشخاص حقیقی که در امور فوق الذکر فعالیت دارند و دارای مجوز کسب و کار از مراجع مربوطه یا دارای محلی برای فعالیت تجاری هستند، صلاحیت دریافت کد اقتصادی را دارند.

مهمترین دلایل اخذ کد اقتصادی

   

۱) صدور فاکتور رسمی

۲) اخذ کارت بازرگانی

۳) رتبه بندی و اخذ گرید

۴) دریافت گواهی ارزش افزوده

۴) امکان ارسال اظهارنامه مالیاتی

۵) شرکت در مناقصات و مزایده‌ها

۶) انعقاد قرارداد با شرکت‌های دولتی

۷) امکان برخورداری از معافیت‌های مالیاتی

۸) انعقاد قرارداد با شرکت‌های خصوصی حرفه‌ای

در چه مواردی نیازی به اخذ کد اقتصادی وجود ندارد؟

 

۱) مساجد، تکایا و حسینه‌ها نیازی به اخذ کد اقتصادی ندارند.

 

۲) اشخاص حقیقی و حقوقی که به فعالیت‌های هنری و فرهنگی از قبیل فیلم سازی و فعالیت‌های مرتبط، طراحی، خطاطی، نقاشی، ترجمه‌ کتاب، گرافیک، ویراستاری و نویسندگی اشتغال دارند.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با مشاوران ثبت همراز همین حالا تماس بگیرید:

021-41682000

یک پیغام بگذارید

از ما مشاوره بگیرید