انحلال و ختم تصفیه شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود از رایج ترین شرکت های بازرگانی در کشور ما می باشد که عمدتاَ بین اعضای یک خانواده یا افراد فامیل و یا دوستان و آشنایان تشکیل می گردد.به موجب ماده 94 قانون تجارت،شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد.

شرکت با مسئولیت محدود،مانند شرکت های دیگر،در صورت وجود مواردی که در ادامه ذکر خواهد شد منحل می شود.انحلال شرکت با مسئولیت محدود ممکن است یا بنا به علل عام انحلال شرکت ها باشد یا بنا به عللی که خاص این نوع شرکت است.

 

طبق ماده 114 ق.ت عوامل انحلال شرکت با مسئولیت محدود عبارتند از:

 

1- انقضای مهلت تعیین شده در اساسنامه برای مدت فعالیت شرکت

2- وقتی ماموریت شرکت خاتمه یافته و یا تحقق ماموریت شرکت غیر ممکن شده باشد.

3- ورشکستگی شرکت

4- اتخاذ تصمیم سهامدارانی که بیش از نصف سرمایه شرکت را در اختیار دارند.

5- در صورت تقاضای انحلال یکی از شرکاء در زمانی که سرمایه شرکت بدلیل زیان های پی در پی به نصف و یا کمتر از نصف سرمایه اولیه کاهش یابد.

6- در صورت فوت یکی از شرکاء بنا به تجویز اساسنامه.

 

مدارک مورد نیاز انحلال شرکت با مسئولیت محدود جهت تقدیم به اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری:

 

1.اصل صورتجلسه انحلال شرکت

2.آخرین روزنامه رسمی شرکت

3.فتوکپی شناسنامه مدیر تصفیه در صورتی که خارج از شرکاء انتخاب شده باشد.

4.ارائه مستند دایر بر ارسال دعوت نامه چنانچه مجمع عمومی فوق العاده با حد نصاب اکثریت تشکیل شده باشد.

   

تصفیه شرکت مسئولیت محدود:

 

بعد از انحلال شرکت،امر تصفیه آن آغاز می گردد.عملیات تصفیه شامل مراحل زیر خواهد بود:

-وصول مطالبات شرکت

-نقد کردن دارایی شرکت

-پرداخت دیون شرکت

-تقسیم دارایی باقیمانده شرکت بین شرکاء

 

تصفیه شرکت با مسئولیت محدود

 به موجب ماده 213 ق.ت به عهده مدیران شرکت می باشد؛ مگر اینکه اساسنامه یا اکثریت مجمع عمومی شرکت ترتیب دیگری مقرر داشته باشد.

وظایف مدیر یا مدیران تصفیه:

مدیران شرکت که برای تصفیه تعیین می شوند، مکلفند اسامی خود را به اداره ثبت شرکت ها اعلام نمایند (ماده 205 ق.ت) مدیر تصفیه در حکم وکیل شرکاء بوده و حتی مدیر مزبور می تواند از طریق دادگاه انتخاب گردد. رسیدگی به حساب های شرکت و تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان به هنگام انحلال آن، اجرای تعهدات شرکت، وصول مطالبات و نقد کردن دارایی شرکت و پرداخت دیون شرکت و تقسیم دارایی باقیمانده بین شرکاء از وظایف مدیر یا مدیران تصفیه می باشد.

مسئولیت مدنی و جزایی مدیران تصفیه:

اگر مدیران تصفیه از مقررات قانونی و یا اساسنامه تخلف نمایند و از این تخلف به اشخاص ذی نفع ضرر و زیانی وارد گردد،متضرر می تواند پس از اثبات تقصیر فاعل زیان و رابطه سببیت بین فعل زیان آور و ضرر وارده جبران خسارت وارده را مطالبه نماید. از نظر جزایی در صورتی که مدیران تصفیه بر خلاف قوانین عام، مرتکب جرایمی از قبیل خیانت در امانت، کلاهبرداری و غیره می شوند، طبق مقررات پیش بینی شده تعقیب و مجازات خواهند شد.

جهت دریافت مشاوره می‌توانید همین حالا با مشاوران و کارشناسان ما در ثبت همراز صحبت کنید:

شماره تماس : ۴۱۶۸۲۰۰۰-۰۲۱

12 نظرات
آرش
24 مهر, 1399 پاسخ

سلام. خداقوت، مراحل تصفیه شرکت از قبیل سه نوبت آگهی روزنامه دعوت از بستانکاران و رسیدگی مالیاتی اداره دارایی بابت انحلال انجام شده است و چون شرکت قبل از انحلال بیش از ده سال تعطیل بوده هیچ حسابی با اشخاص ثالث نداریم و شرکت اموال و دارایی هم ندارد ؛ حال پس از گذشت یک سال از آگهی نوبت اول قصد اعلام ختم تصفیه را داریم ، آیا برای ثبت شرکتها نامه اعلام ختم تصفیه کافی است؟
با سپاس

    hamraz@dmin
    24 مهر, 1399 پاسخ

    سلام بله شما پس از تنظیم و امضای صورتجلسه ختم تصفیه شرکت صورتجلسه را نزد اداره ثبت شرکت ها ارسال کنید، عملا ختم تصفیه شرکت شما اعلام و نهایی شده است.

آرش
24 مهر, 1399 پاسخ

سلام. خداقوت، مراحل تصفیه شرکت با مسئولیت محدود از قبیل سه نوبت آگهی روزنامه دعوت از بستانکاران و رسیدگی مالیاتی اداره دارایی بابت انحلال انجام شده است و چون شرکت قبل از انحلال بیش از ده سال تعطیل بوده هیچ حسابی با اشخاص ثالث نداریم و شرکت اموال و دارایی هم ندارد ؛ حال پس از گذشت یک سال از آگهی نوبت اول قصد اعلام ختم تصفیه را دارم ، آیا برای اداره ثبت شرکتها نامه اعلام ختم تصفیه کافی است؟
با سپاس

    hamraz@dmin
    24 مهر, 1399 پاسخ

    سلام بله شما پس از تنظیم و امضای صورتجلسه ختم تصفیه شرکت صورتجلسه را نزد اداره ثبا شرکت ها ارسال کنید، عملا ختم تصفیه شرکت شما اعلام و نهایی شده است.

arash
24 مهر, 1399 پاسخ

سلام. تمام مراحل قانونی تصفیه شرکت منحل شده (شرکت در چند سال اخیر تعطیل و غیر فعال بوده است) انجام شده است (از قبیل آگهی دعوت از بستانکاران و گذشت بیش از یک سال از آگهی نوبت اول و همچنین رسیدگی امور مالیاتی انجام شده و هیچگونه حسابی با اشخاص ثالث نداریم) و فقط تغییر نام مقدار سهام جزئی با ارزش ریالی بسیار پایین متعلق به شرکت دیگر که به نام شرکت منحل شده میباشد باقی مانده است ، البته صورتجلسه نقل و انتقال توسط شرکت مزبور تنظیم و مالیات انتقال سهام نیز پرداخت شده و مدارک را برای ثبت شرکتها ارسال کرده اند ولی ظاهرا کسری مدارک داشته و برگشت خورده) و شرکت مزبور فعلا قصد افزایش سرمایه دارد و نقل و انتقال سهام را مسکوت گذاشته است ؛ آیا شرکت منحل شده میتواند ختم تصفیه را اعلام کند؟ چون به زودی مهلت دو سال تصفیه تمام میشود و فقط معطل این مورد میباشیم. اگر ختم تصفیه را اعلام کنیم و بعدا انتقال سهام در ثبت شرکتها انجام شود مشکلی پیش می آید؟ (چون ظاهرا بعد از ختم تصفیه اسم شرکت خذف شده و مدیر تصفیه هم دیگر سمت ندارد و قابلیت امضاء نیز ندارد). با سپاس

    hamraz@dmin
    24 مهر, 1399 پاسخ

    سلام و عرض ادب
    تا زمانی که صورتجلسه ختم تصفیه به امضا نرسیده و به اداره ثبت شرکت اعلام نشده باشد باید کلیه امور شرکت از جمله نقل و انتقالات سهام شرکت انجام شده باشد؛ پس از اعلام ختم تصفیه هیچگونه انتقال سهامی ممکن نخواهد بود.

احسان
24 مهر, 1399 پاسخ

سلام
در شرکت با مسئولیت محدود چه مدت بعد از اولین آگهی دعوت از بستانکاران میتوان ختم تصفیه را به اداره ثبت شرکت ها اعلام کرد؟

    hamraz@dmin
    24 مهر, 1399 پاسخ

    سلام خدمت شما

    در شرکت های با مسئولیت محدود پس از یکسال از تاریخ اولین آگهی دعوت میتوان صورتجلسه ختم تصفیه را به اداره ثبت شرکت ها ارائه کرد.

عباس بلندی
24 مهر, 1399 پاسخ

سلام ما در سال 1393 انحلال شرکت را به اداره ثبت شرکتها اعلام کردیم و روززنامه رسمی هم چاپ شد ولی به اداره دارای برای ختم تسویه مراجعه نکردیم الان که به دارایی مراجعه کردیم دارایی میگه حداکثر 5سال فرصت داشتید به دارایی مراجعه و ختم تصفیه را بگیرید ما چطوری میتوانیم ختم تصفیه دارایی را بگیریم ؟؟

    hamraz@dmin
    24 مهر, 1399 پاسخ

    سلام و عرض ادب خدمت شما مخاطب محترم
    ختم تصفیه و پروسه انجام آن ربطی به اداره دارایی ندارد و توسط اداره ثبت شرکت ها انجام میشود ( نحوه ختم تصفیه شرکت های با مسئولیت محدود در مقاله توضیح داده شده) در نتیجه اداره دارایی صلاحیت تعیین این مسئله که شما فقط تا 5 سال فرصت داشتید ختم تصفیه را اعلام کنید در حیطه اختیارات این اداره نمیباشد و طبق قانون تجارت هیچ محدوده زمانی تعیین نشده و تا زمانی که شرکت عملیات ختم تصفیه را پس از انحلال شرکت انجام ندهد در حال تصفیه باقی می ماند تا ختم تصفیه شرکت انجام شود.

احسان
24 مهر, 1399 پاسخ

با توجه به اینکه شرکت دارایی ندارد، تکلیف ماده 215 که میگه برای تقسیم دارایی باید آگهی کنید چی میشه؟ آیا نیازه که برای ختم تصفیه، حتما آگهی کنیم؟ چون ماده 215 که الزامی تعیین نمیکنه و الزامش برای تقسیم داراییه.
و کافیه یک خط صورتجلسه بنویسیم بدیم ثبت شرکت ها فقط؟
اگه آگهی لازمه، آگهی را چطور باید ارسال کنیم؟ چه نوع صورتجلسه یا گزینه ای در سایت ثبت شرکت ها باعث ارسال آگهی میشه به روزنامه رسمی و کثیر الانتشار؟

    hamraz@dmin
    24 مهر, 1399 پاسخ

    چاپ آگهی در هر صورت الزامی هست، سرمایه اولیه شرکت هم جزئی از دارایی شرکت هست هرچند حداقل سرمایه باشد.
    جهت اخذ اطلاعات تکمیلی با مشاوران همراز تماس بگیرید : 58401-021

یک پیغام بگذارید

از ما مشاوره بگیرید